Вітамін C є одним із найважливіших антиоксидантів для організму. Він допомагає зміцнювати імунітет, захищає клітини від ушкоджень, підтримує серцево-судинну систему та навіть може знижувати ризик розвитку хронічних захворювань. Оскільки організм самостійно не виробляє цей вітамін, важливо отримувати його з продуктів харчування.
Про це пише Real simple.
Апельсини також є природним джерелом фолієвої кислоти (вітамін B9), яка важлива для росту та розвитку клітин, серцевого здоров’я та особливо корисна під час вагітності.
У смузі: апельсинові дольки або сік можна змішати з тропічними фруктами, такими як манго, ананас чи банан. Також апельсин добре поєднується з кокосовим молоком, бананом, йогуртом і ванільним екстрактом для крем-сиклового смаку.
З темним шоколадом: апельсинові дольки можна занурити в розтоплений темний шоколад, посипати горіхами або кокосовою стружкою та охолодити до застигання – це корисний десерт.
У салатах: апельсинові шматочки додадуть яскравості фруктовому салату або підійдуть у салаті з куркою та імбирем для солоної версії.
Апельсини – не лише смачні, а й надзвичайно корисні, тому варто робити їх регулярною частиною вашого раціону.
Про це пише Real simple.
Апельсин – лідер серед цитрусових
За словами зареєстрованого дієтолога Крістен Карлі, апельсини – найкорисніший цитрусовий фрукт. Вони містять більше вітаміну C, ніж яблука, лимони чи полуниця, і підтримують імунну систему. Крім того, апельсини багаті на гесперидин – потужний антиоксидант, що захищає клітини, підтримує серцево-судинне здоров’я та може допомогти запобігти нейродегенеративним захворюванням.Апельсини також є природним джерелом фолієвої кислоти (вітамін B9), яка важлива для росту та розвитку клітин, серцевого здоров’я та особливо корисна під час вагітності.
Як додати апельсини у раціон
У заправках: додайте 100% апельсиновий сік у домашній вінегрет замість оцту чи лимонного соку – він додасть натуральну солодкість і яскравий смак.У смузі: апельсинові дольки або сік можна змішати з тропічними фруктами, такими як манго, ананас чи банан. Також апельсин добре поєднується з кокосовим молоком, бананом, йогуртом і ванільним екстрактом для крем-сиклового смаку.
З темним шоколадом: апельсинові дольки можна занурити в розтоплений темний шоколад, посипати горіхами або кокосовою стружкою та охолодити до застигання – це корисний десерт.
У салатах: апельсинові шматочки додадуть яскравості фруктовому салату або підійдуть у салаті з куркою та імбирем для солоної версії.
Апельсини – не лише смачні, а й надзвичайно корисні, тому варто робити їх регулярною частиною вашого раціону.