Професор, лікар-дієтолог і президент Асоціації дієтологів України Олег Швець нагадує: надмірна кількість солі у щоденному раціоні підвищує кров’яний тиск, що, своєю чергою, збільшує ризик інфаркту та інсульту. Про це повідомили ЦКПХ.
За словами експерта, близько 75% солі ми отримуємо не з сільнички, а з магазинних продуктів і страв у закладах харчування. Це прихована сіль, яку легко недооцінити.
Натомість українці споживають у середньому 12,6 г на день, що більш ніж удвічі перевищує норму. Про це свідчать дані національного дослідження STEPS.
За словами експерта, близько 75% солі ми отримуємо не з сільнички, а з магазинних продуктів і страв у закладах харчування. Це прихована сіль, яку легко недооцінити.
Рекомендації від Олега Швеця:
- перевіряй інформацію на упаковці продуктів;
- обирай товари, де солі менше на 100 г;
- прибери сільничку зі столу;
- соли менше під час приготування страв.
Натомість українці споживають у середньому 12,6 г на день, що більш ніж удвічі перевищує норму. Про це свідчать дані національного дослідження STEPS.