Як зменшити сіль у раціоні та зберегти здоров’я серця

  • Автор темы Автор темы gladiator
  • Дата начала Дата начала

gladiator

Пользователь
Регистрация
6/11/25
Сообщения
340
Репутация
3
Лайки
6
Депозит
1.25$
Професор, лікар-дієтолог і президент Асоціації дієтологів України Олег Швець нагадує: надмірна кількість солі у щоденному раціоні підвищує кров’яний тиск, що, своєю чергою, збільшує ризик інфаркту та інсульту. Про це повідомили ЦКПХ.

За словами експерта, близько 75% солі ми отримуємо не з сільнички, а з магазинних продуктів і страв у закладах харчування. Це прихована сіль, яку легко недооцінити.

Рекомендації від Олега Швеця:

  • перевіряй інформацію на упаковці продуктів;
  • обирай товари, де солі менше на 100 г;
  • прибери сільничку зі столу;
  • соли менше під час приготування страв.
Добова норма солі, за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), — не більше 5 грамів на добу (приблизно одна чайна ложка без гірки).

Натомість українці споживають у середньому 12,6 г на день, що більш ніж удвічі перевищує норму. Про це свідчать дані національного дослідження STEPS.
 
соли реально очень не мало в нашей жизни пора убавить
 
Назад
Сверху Снизу